'Zap de Neger' wordt verboden, want racistisch

Nu Zwarte Piet overal wordt verbannen, richten zeurnegers hun pijlen op 'Zap de Neger'.  Het aloude drinkspelletje wordt nu op steeds meer plaatsen verboden of vervangen. Dit meldt de altijd goedingelichte De Speld vandaag.

Wie kent het niet? Samen met een paar matties om beurten met de afstandsbediening een zender vooruitzappen. Kom je op een zender met een neger, dan moet je een glas bier leegdrinken. Altijd prijs als je op TMF terechtkwam in de RnB-periode.

Volgens tegenstanders bevat het spel racistische elementen en zou het dan ook moeten worden verboden. Verschillende steden hebben dan ook al maatregelen genomen. Zo wordt het spel in Amsterdam nu 'Zap de Schoorsteenveger' genoemd, terwijl Gouda heeft gekozen voor 'Zap de Stroopwafel'. De VARA nodigt zelfs geen negers meer uit voor hun talkshows, om zo het spelletje te ontmoedigen.

Niet iedereen is blij met het verbod. "Zelfs op MTV zijn nooit schoorsteenvegers of stroopwafels in beeld. Op die manier kun je de hele avond niets drinken", klaagt de 22-jarige Laurens van Dijk. "Dronken worden op grond van ras is een Nederlandse traditie, dat heeft niets met racisme te maken. Mensen die dat niet snappen, moeten maar oprotten naar hun eigen apenland."

FOK!kers leggen het spelletje even voor je uit...