Onderzoek monstertruckongeluk in maart klaar

De Onderzoeksraad voor Veiligheid denkt nog zo'n vijf maanden nodig te hebben voor het onderzoek naar het ongeluk met een monstertruck in Haaksbergen. Het streven is om het rapport in maart te presenteren, laat een woordvoerder donderdag weten.

De raad wil vooral weten hoe de risico's van het evenement zijn gewogen en op basis waarvan maatregelen zijn genomen om deze risico's te beheersen. Het onderzoek staat los van het onderzoek van politie en justitie naar de toedracht. Dat loopt ook nog.

Volgens de raad is het geen uitzondering dat een onderzoek een halfjaar duurt. "We streven ernaar onze onderzoeken binnen een jaar af te ronden. Soms gaat het sneller, maar het duurt altijd meerdere maanden", legt een woordvoerder uit. Onder meer het vergaren en analyseren van informatie en het schrijven van een rapport zijn volgens haar tijdrovende klussen.

Bij het ongeluk op 28 september kwamen drie mensen om het leven en vielen tientallen gewonden. Het evenement beschikte over een vergunning van de gemeente. Dat document kwam dezelfde avond nog boven tafel.