Chauffeur van monstertruck vrijgelaten

De chauffeur van de monstertruck waarmee zondag in Haaksbergen een ernstig ongeluk gebeurde, is woensdag vrijgelaten. Hij wordt nog wel verdacht van dood door schuld, maar het Openbaar Ministerie ziet geen reden om hem langer in de cel te laten zitten. De chauffeur werd zondagavond gearresteerd.

Door het ongeluk kwamen drie mensen om het leven en raakten 24 anderen gewond, van wie sommigen zeer ernstig. Het onderzoek gaat nog een poos duren, aldus het OM woensdag. Pas als het onderzoek klaar is, zal blijken of de chauffeur strafrechtelijk verantwoordelijk is voor het ongeluk en welk strafbaar feit daar precies bij past.

Het OM zou de man langer kunnen vasthouden bij vluchtgevaar, kans op herhaling of wanneer de verdachte het onderzoek zou willen belemmeren. Maar bij de chauffeur is daar geen sprake van, zegt het OM, dus is er geen juridische grond om hem langer vast te houden, ondanks de enorme impact die het ongeluk heeft gehad voor slachtoffers, nabestaanden en andere betrokkenen.

Politie en justitie onderzoeken de technische staat van de monstertruck en de rol van de chauffeur. Daarnaast wordt de vergunning tegen het licht gehouden en wordt naar de rol van de organisatie gekeken. Het is volgens het OM een complex onderzoek.

De politie benadert de komende dagen schriftelijk de bijna 100 getuigen die zich sinds zondag meldden. Daarna gaat de politie ook mondeling getuigen horen.

Chauffeur van monstertruck vrijgelaten
Chauffeur van monstertruck vrijgelaten (Foto: ANP)