Vijf gewonden ongeluk Haaksbergen nog in ziekenhuis

Vijf slachtoffers van het ongeluk met een monstertruck in Haaksbergen liggen nog in een ziekenhuis. Het drama heeft 'diepe sporen' achtergelaten, zei burgemeester Hans Gerritsen (PvdA) woensdag in een ingelaste raadsvergadering.

De burgemeester zei niet weg te zijn gelopen voor zijn verantwoordelijkheid. Ook stapt hij niet op. "Samen met u wil ik de burgemeester zijn die de organisatie gaat verbeteren."

Gerritsen beseft dat de manier waarop de vergunning is verleend vragen oproept. "We moeten hier lering uit trekken." De manier waarop Haaksbergen informatie heeft vrijgegeven is wellicht fout geweest, aldus de burgemeester. "De vergunning is te snel online gezet. Ik ben meer een burgervader dan een mediastrateeg. Als er fouten zijn gemaakt betreur ik dat."

Gerritsen hield vol dat hij vooraf niet van de monstertruck afwist. "Dat meen ik nog steeds. Ik wist van het evenement maar dat er een monstertruck zou komen is volledig aan mij voorbij gegaan."

Op 28 september reed tijdens een Haaksbergs motorevenement een monstertruck het publiek in. Hierbij vielen drie doden en moesten 28 gewonden naar een ziekenhuis worden gebracht.