SDCC: outfit van Wonder Woman onthuld

Tijdens het Warner Bros-panel op Comic-Con International in San Diego, afgelopen weekend, heeft de filmstudio gedaan wat iedereen verwachtte: niet van tevoren aankondigen dat er aandacht zou zijn voor Batman v Superman: Dawn of Justice, maar toch wel iets tonen.

Vorig jaar, tijdens het jaarlijkse panel van Warner Bros, kwam Zack Snyder als toegift op het podium van de popcultuur-conventie en kondigde aan dat het vervolg op Man of Steel, dat toen nog titelloos was, een film met Superman én Batman zou zijn. Sindsdien is er veel bekend geworden, maar steeds in kleine stukjes: Batman zou worden gespeeld door Ben Affleck en een handvol andere DC-superhelden zouden in de film langskomen, waaronder het derde lid van DC's 'Trinity': Wonder Woman. Gespeeld door Gal Gadot (The Fast & The Furious 6) zal de superheld, wier alter ego de naam Diana Prince draagt, vervolgens te zien zijn in een eigen Wonder Woman-film en daarna in Justice League. En sinds dit weekend weten we hoe ze eruit zal zien, dankzij een tweet van Snyder, waarin hij de op het podium onthulde foto postte:

Gal Gadot als Wonder Woman
Gal Gadot als Wonder Woman (uitsnede: klik voor volledige versie)

Hoewel de foto natuurlijk gestileerd is, lijkt het erop dat er voor de heldin een iets minder felle kleurenset is gekozen: geen primair rood, geel, blauw en zilver, maar donkere tinten ervan. Wel zijn alle elementen aanwezig: de Amerikaanse adelaar, de tiara, de lasso of truth, de manchetten. Op de foto lijkt Diana in strijdmodus: zwaard getrokken en de omgeving lijkt zich niet te lenen voor wat ontspanning.

Het panel toonde ook beelden van Batman in de in 2016 te verschijnen film, maar Warner Bros heeft deze beelden nog niet officieel online vrijgegeven, natuurlijk om de aanwezigen bij het panel, die veelal op straat overnacht hebben om het bij te kunnen wonen, het voordeel te geven ten opzichte van de rest van de wereld. Beelden van de oplichtende ogen van de Dark Knight zijn te vinden in low-res screenshots/foto's uit de zaal, maar het wachten is tot de teaser wordt gepubliceerd. Daarnaast verschenen Affleck en Gadot samen met Henry 'Superman' Cavill op het podium. De verwachting is dat de film een volledig panel krijgt tijdens de 2015-editie van Comic-Con, maar tegen die tijd hebben we hopelijk zelf ook al wat meer gezien.