Sinéad O'Connor heeft hits niet nodig in Melkweg

Sinéad O'Connor had haar grootste hits zondagavond helemaal niet nodig om de Melkweg te betoveren. De Ierse zangeres liet nummers als Nothing Compares 2 U en Troy achterwege en zong veel tracks van haar laatste twee albums, maar kreeg het Amsterdamse publiek toch al vanaf het eerste nummer mee.

O'Connor, gekleed in een zwarte broek en bloes met priesterboord en een groot kruis om haar nek, trapte af met Queen of Denmark. Door de opbouw van het nummer, dat rustig begint maar een stevig refrein heeft, klonk al snel luid gejuich door de zaal. De zangeres oogde ontspannen en vrolijk en maakte grapjes met haar bandleden, maar praatte minder met haar fans dan de vorige paar keren dat ze optrad in Amsterdam. Wel volgde steevast een 'thank you' na het applaus bij elk nummer.

Na een paar liedjes van O'Connors laatste plaat I'm Not Bossy, I'm the Boss, die vorige maand verscheen, volgden enkele a capellanummers. Vervolgens verlieten haar bandleden het podium zodat de 47-jarige zangeres, die erg goed bij stem was, zichzelf kon begeleiden op haar gitaar.

Na iets meer dan een uur hield de Ierse het al voor gezien, om na een luid applaus ook snel weer terug te keren en enkele liedjes als toegift te zingen. Zoals eerder gezegd zat Nothing Compares 2 U daar niet bij, maar met Streetcars zorgde ze alsnog voor een prachtig einde.