Burgemeester Ford heeft zeldzame vorm van kanker

Rob Ford, de omstreden burgemeester van het Canadese Toronto, lijdt aan een zeldzame en agressieve vorm van kanker. Dat heeft Fords arts woensdag bekendgemaakt. De burgervader wordt de komende tijd met agressieve chemotherapie behandeld. Ford maakte vorige week al bekend zich terug te trekken uit de verkiezingen vanwege de tumor in zijn buik.

Het gaat om een liposarcoom, een kwaadaardige tumor in de vetcellen. Ook is er sprake van een uitzaaing naar zijn linkerheup. Toch is volgens de artsen de prognose goed. "We zijn optimistisch over de behandeling", aldus dokter Zane Cohen. "Dit specifieke liposarcoom is gevoeliger voor chemotherapie dan de meeste sarcomen."

Ford raakte vorig jaar in opspraak toen er een video verscheen waarop te zien was hoe hij crack rookte. Dat was het begin van een serie genante momenten voor de Canadese burgemeester. Zo verscheen er onder meer een andere video waarin een ogenschijnlijk stomdronken Ford schreeuwt dat hij iemand gaat vermoorden en kwamen er andere verhalen naar buiten over overmatig alcoholgebruik.