Opnieuw klachten over stankoverlast in Son

Rond het waterzuiveringsbedrijf Ecoflow in het Brabantse son doet zich opnieuw stankoverlast voor. Bij de provincie Noord-Brabant zijn sinds woensdagavond zeker zes klachten binnengekomen, meldt een woordvoerder donderdagochtend.

Woensdagmiddag meldde de provincie dat de stankproblemen waren opgelost, nadat de omgevingsdienst onderzoek had gedaan. De omgeving had sinds zaterdag last van een rotte-eierenlucht. Inmiddels is de dienst weer ter plaatse om te onderzoeken hoe het kan dat het toch weer stinkt. Ook wordt overleg gevoerd met de directie. De provincie zei woensdag dat het water dat de stank veroorzaakt, moest worden verwijderd als zich opnieuw problemen zouden voordoen.

De stank ontstond toen aan een groot bassin met water bacteriën werden toegevoegd die moesten zorgen voor een biologisch reinigingsproces. Door een onbedoelde reactie kwam echter waterstofsulfide vrij, herkenbaar aan de rotte-eierenlucht. Ecoflow heeft geprobeerd de reactie te keren door andere middelen aan het water toe te voegen.