[jOS] Basketbalsters groepswinnaars na achtste zege op rij

Tijdens het 3x3-toernooi op de Jeugd Olympische Spelen hebben de Nederlandse basketbalsters opnieuw een zege geboekt. Dit keer moesten de Braziliaanse dames eraan geloven: 21-6.

Zoals in veel van de vorige wedstrijden speelde Esther Fokke weer de sterren van de hemel. Ze raakte vier van haar zes tweepuntspogingen en maakte in totaal elf punten. Ook Fleur Kuijt (3), Charlotte van Kleef (3) en Janis Ndiba (4) scoorden uitstekend mee. 

In het 3x3-basketbal duren wedstrijden in principe tien minuten, tenzij een van de ploegen op 21 punten komt. Dat gebeurde vroeg, want al na ruim zeven minuten werd het 21e punt voor Nederland gemaakt en was de wedstrijd beslist. 

Nu alle tien landen in groep A acht wedstrijden hebben gespeeld gaat Nederland samen met Hongarije aan de leiding. Beide landen verloren slechts één keer. Nederland staat echter bovenaan doordat het van Hongarije won en een veel beter doelsaldo heeft. Later op zondag wordt tegen Slovenië de groepsfase afgesloten, waarna op maandag de knock-outfase begint.

Update 18.06 uur

De Nederlandse basketbalsters hebben de groepsfase afgesloten met de achtste overwinning op rij. In de laatste wedstrijd werd met 21-13 afgerekend met Slovenië. Door de zege is Nederland groepwsinnaar met acht overwinningen en slechts één keer verlies. Dat is dezelfde score van Hongarije, maar door het onderlinge resultaat staat Oranje op één. 

In de achtste finales neemt Nederland het maandag op tegen Guam, dat in groep B slechts twee keer won. Die zeges waren niet op de beste ploegen: Andorra won totaal maar één keer, Indonesië ging zelfs met louter verliespartijen naar huis. Bij winst wacht in de kwartfinales waarschijnlijk titelverdediger en thuisland China, het enige land dat Nederland in de groepsfase versloeg. Na die zege werden echter vier wedstrijden verloren, dus het is de vraag hoe goed China daadwerkelijk is.