[jOS] Nederland pakt zilver en brons op het water

De Nederlandse ploeg heeft op de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing twee medailles toegevoegd aan het totaal. Zeilster Odile van Aanholt pakte zilver, terwijl windsurfer Lars van Someren met brons naar huis gaat.

In de Byte CII ging Van Aanholt in gouden koers de medal race in. Ze had eerder al twee van de eerste zeven races gewonnen, waarna vanwege het ontbreken van wind de achtste, negende en tiende race werden geannuleerd. In de medal race moest Van Aanholt zich gewonnen geven tegenover Samantha Yom uit Singapore, haar enige serieuze concurrent. Van Aanholt werd zevende, Yom tweede, en dus won Yom het goud met slechts één punt verschil.

Windsurfer Van Someren begon het toernooi met een zege in de eerste race, waarna hij langzaam iets minder presteerde. Toch deed hij het nog net goed genoeg om de Fransman Tom Monnet, winnaar van de medal race, één punt achter zich te houden. Francesco Saubidet Birkner uit Argentinië pakte het goud met evenveel punten als Maxim Tokarev. De Rus kwam in de medal race echter als derde over de streep, één plek achter de Argentijn en één plaats voor Van Someren.