Van Marwijk niet naar Zuid-Korea

Bert van Marwijk gaat niet aan de slag als bondscoach van Zuid-Korea. De gesprekken tussen de voormalig keuzeheer van het Nederlands elftal en de Zuid-Koreaanse voetbalbond zijn stukgelopen, meldden de Aziaten zondag. De 62-jarige Van Marwijk gaf eerder aan interesse in de functie te hebben.

De salariseisen van Van Marwijk en zijn wens om meer tijd in Nederland door te brengen zijn volgens Zuid-Koreaanse media spelbreker. Hij was in beeld als opvolger van Hong Myung-bo, die na het WK in Brazilië ontslag nam. Daar werd Zuid-Korea laatste in een groep met België, Algerije en Rusland.

Van Marwijk had de vijfde Nederlandse bondscoach van Zuid-Korea kunnen worden. Guus Hiddink, Jo Bonfrère, Dick Advocaat en Pim Verbeek waren eerder werkzaam voor het Aziatische land.

Van Marwijk leidde Oranje in 2010 naar de WK-finale, maar vertrok na de deceptie op het Europees kampioenschap in Polen en Oekraïne. Als clubtrainer stond hij aan het roer bij Fortuna Sittard, Feyenoord, Borussia Dortmund en Hamburger SV.