[DFB Pokal] Dortmund ronde verder, Stuttgart faalt

Borussia Dortmund heeft in de DFB Pokal afgerekend met Stuttgarter Kickers. De ploeg van Jürgen Klopp won met 1-4 van de laagvlieger. De Stuttgarter Kickers komen uit in de 3. Liga van Duitsland en lootten dus heel zwaar tegen de verliezend finalist van afgelopen seizoen. Jürgen Klopp had daarnaast veel van zijn sterkste spelers opgesteld, waardoor de thuisploeg flink aan de bak kon.

Borussia Dortmund kwam na een halfuur op voorsprong, toen Henrikh Mkhitaryan op de juiste plek stond om een snelle aanval af te ronden. De bezoekers bleven tot de rust het overwicht houden en verdubbelden de stand na de pauze. Pierre-Emmerick Aubameyang schoot na een geweldige actie de 0-2 binnen.

Maar de Kickers kwamen terug in de wedstrijd, toen Randy Edwini-Bonsu een afvallende bal voor zijn voeten kreeg en direct afrondde. Aubameyang bracht de marge echter weer op twee, door opnieuw aan het einde van een snelle counter te staan. In de 89e minuut maakte Adrian Ramos er zelfs nog 1-4 van. Dortmund bekert zo eenvoudig verder en wacht zo op de start van de Bundesliga, die volgende week op het programma staat.

Ook Hertha BSC kwam zaterdagmiddag in actie in de DFB Pokal. De club uit de Duitse hoofdstad trad, met Roy Beerens en John Heitinga in de basis, aan tegen Viktoria Kölnen dat leverde een doelpuntrijk duel op. Na 51 minuten had Hertha een 0-3 voorsprong bereikt, waarbij Beerens de derde goal van Die Berliner maakte.

Vervolgens liet de club echter de teugels vieren, waardoor Viktoria terug kwam in de wedstrijd. Via Wunderlich en Candan werd het 2-3 en was de spanning weer helemaal terug. Julian Schieber bepaalde de eindstand echter op 2-4, zodat ook Hertha een ronde verder is in de beker.

VfB Stuttgart strandde tegen een club uit de 2. Bundesliga. De ploeg verloor met 2-0 bij VfL Bouchum. Simon Terodde maakte beide doelpunten.