[Tour] Slagter hoopt op ritzege in Vogezen

De Tour de France trekt vandaag de Vogezen in. Voor Tom-Jelte Slagter een belangrijk weekend, want die staat bij de Garmin-Sharp-renner met rood omcirkel in zijn agenda. Hij hoopt vandaag en morgen te strijden om de ritzege.

“De prioriteit is natuurlijk om te letten op Talansky, maar als de omstandigheden het toelaten, ligt het parcours me erg goed”, zei Slagter tegenover letour.fr. “Ik ben op mijn best in het middelgebergte.”

“Mijn eerste doel was de tweede etappe, maar jammer genoeg voelde ik me toen niet sterk genoeg om voor de overwinning te gaan. Daarna veranderden we het plan en besloten we om voor Andrew het tempo in de heuvels op te voeren. Dat pakte goed uit.”

Slagter zou eerst de Giro rijden, maar werd na een goed voorjaar gemaand zich klaar te maken voor een debuut in de Tour de France. Dat is voor de 25-jarige renner wel even wennen. “Het is gewoon het grootste wielerevenement ter wereld. Zelfs in de wedstrijd zelf merk je dat dit het hoogste niveau is. Ik eindigde de twee etappe erg moe, mijn lichaam deed pijn. Ik hoop dat de rest hetzelfde voelde"