Wilde achtervolging eindigt tegen betonblok

Een wilde achtervolging is donderdagnacht voor een Franse auto in het Brabantse Werkendam geëindigd tegen een betonblok. Niemand raakte daarbij gewond. De 34-jarige Franse bestuurder zei tegen de politie dat hij bang was omdat hij softdrugs bij zich had. Hij is samen met zijn 22-jarige passagier opgepakt.

De achtervolging begon rond 02.00 uur op de A27 ter hoogte van Werkendam, omdat het rijgedrag van de bestuurder opviel. Toen de politie dichterbij wilde komen, ging de auto er met 170 kilometer per uur vandoor. Tijdens de achtervolging maakte de bestuurder diverse verkeersovertredingen.

De Fransman reed naar Werkendam, waar hij binnen de bebouwde kom snelheden tot 180 kilometer per uur haalde. Agenten raakten even het zicht op de auto kwijt toen de 34-jarige man een andere weggebruiker inhaalde en vervolgens de lichten van zijn wagen doofde. Kort daarop bleek de auto tegen een betonblok te zijn geknald.

De bestuurder verklaarde in paniek te zijn geraakt toen hij de agenten zag. Hij had twee zakjes hasj en hennep bij zich, en een doosje hennepolie. De 22-jarige passagier werd in bosjes in de buurt gevonden. Hij probeerde zich tevergeefs te verstoppen voor de politie.