Rampchauffeurs vertrekken naar RTL 5

Het programma De Allerslechtste Chauffeur van Nederland wordt vanaf volgend seizoen uitgezonden bij RTL 5. Het programma over de meest roekeloze rijders was voorheen te zien bij BNN en verschijnt dit najaar onder de nieuwe titel De Slechtste Chauffeur van Nederland op de buis. Dat laat RTL 5 dinsdag weten.

"We zijn erg blij dat we bij RTL 5 dit spectaculaire programma gaan uitzenden", zegt programmadirecteur Paul Cormont in een verklaring. "We hebben er altijd met enige jaloezie naar gekeken."

In De Slechtste Chauffeur van Nederland wordt uit acht dramatisch slechte chauffeurs de grootste brokkenpiloot gekozen. In een bootcamp worden de kandidaten getest op hun rijvaardigheid en verkeersinzicht. Daarnaast worden de chauffeurs en de kijkers bewust gemaakt van de gevaren op de weg.

Wie het programma gaat presenteren en wie er in de jury plaatsnemen is nog onbekend. De presentatie is niet geheel zonder risico. Ruben Nicolai, die het programma voor BNN presenteerde, raakte in 2011 ernstig gewond toen hij door een van de onbekwame bestuurders werd geschept.