'Raming DNB nieuw bewijs van herstel'

De raming van De Nederlandsche Bank (DNB) is een nieuw bewijs dat de Nederlandse economie zich geleidelijk aan het herstellen is. Dat laat minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) dinsdagmiddag weten.

Dijsselbloem wijst erop dat de verwachtingen voor 2015 iets positiever zijn dan DNB eerder dacht. "Investeringen groeien, het begrotingstekort loopt terug en de werkloosheid gaat naar verwachting dalen", stelt hij in een verklaring. "Het is van belang koers te houden en onverminderd door te gaan met het verder op orde brengen van de overheidsfinanciën en het doorvoeren van noodzakelijke hervormingen zodat de economie duurzaam groeit." De aanpak van de werkloosheid heeft daarbij prioriteit.

DNB maakte dinsdag bekend dat de Nederlandse economie dit jaar minder hard groeit dan verwacht, door het slechte economische eerste kwartaal. De bank voorziet een groei van 0,2 procent, waar een half procent was verwacht. Voor volgend jaar zijn de verwachtingen rooskleuriger met een groei van 1,6 procent.