Grafisch geweld in nieuwe horrorgame

Na twee jaar ontwikkeling komen vandaag de eerste bewegende beelden uit van de opkomende pc-titel The vanishing of Ethan Carter. Kersverse gamestudio The Astronauts brengt vandaag een trailer uit met grafisch zeer hoogstaande beelden van de weird fiction horrorgame.

The vanishing of Ethan Carter vertelt het verhaal van een vermiste jongeman genaamd Ethan Carter. Het is aan jou om als buitengewoon opsporingsambtenaar het mysterie omtrent deze vermissing op te lossen.

De game wordt ontwikkeld met behulp van de Unreal Engine en maakt daarnaast gebruik van fotogrammetrie, een techniek waarbij objecten worden gefotografeerd vanaf meerdere hoeken om vervolgens in 3D te worden gereconstrueerd.

Je kan de trailer hieronder bekijken, maar voor de hoogste kwaliteit raden de ontwikkelaars aan om de source-versie te downloaden, dat kan je hier doen.

Naar verwachting komt de game in Q3 van 2014 op de markt. Vooralsnog is alleen een pc-versie aangekondigd, maar ontwikkelaar Adrian Chmielarz heeft al gesproken over een eventuele next-gen consoleversie.