Nick & Simon weer in prijzen bij Sterren.nl Awards

Nick & Simon hebben dinsdagavond voor de zesde keer de Sterren.nl Award voor beste groep in ontvangst mogen nemen. Nog nooit wist een ander gezelschap het Volendamse duo te verslaan in deze categorie.

Andere artiesten die in de prijzen vielen tijdens de prijzenregen van TROS-muziekplatform Sterren.nl waren Jannes, die werd uitgeroepen tot beste zanger, en Leonie Meijer, die bij de vrouwen won.

Berge Verzet van Thomas Berge won de Sterren.nl Award voor beste album. Jan Smit maakte de beste single met zijn hit Leeg om Je Heen en Frans Duijts' Blijf Vannacht bij Mij ging met de winst aan de haal in de categorie beste levenslied.

Andere prijzen die werden uitgereikt waren die voor beste videoclip en rijzende ster, die naar respectievelijk Ancora met Vrij als de Wind en Henk Bernard gingen. Het was al bekend dat Pierre Kartner, ook bekend als Vader Abraham, de Troskompas Oeuvre Award zou krijgen.

De Sterren.nl Awards werden uitgereikt in Apeldoorn. De presentatie van de show was in handen van Monique Smit en Tim Douwsma.