Hamilton en Rosberg leggen het bij

De vrede lijkt teruggekeerd te zijn bij het Formule 1-team Mercedes. Coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg leken elkaar niet meer te kunnen luchten na het raceweekend in Monaco, maar het is volgens Hamilton nu bijgelegd.

Eerder dit seizoen waren er al diverse dingen gebeurd, maar in de kwalificatie van Monaco kregen Hamilton en Rosberg woorden met elkaar. Hamilton beschuldigde Rosberg ervan de strijd gesaboteerd te hebben door bij Mirabeau rechtdoor te schieten en een gele vlag te veroorzaken. Hamilton kon hierdoor niet meer aan de poletijd van Rosberg komen.

De wedstrijdleiding oordeelde dat Rosberg het niet expres deed en de Duitser mocht zijn pole houden. Uiteindelijk reed Rosberg naar de zege, voor Hamilton. Op het podium gunde Hamilton zijn teamgenoot geen blik waardig. Een gesprek tussen de twee heeft de kou nu uit de lucht gehaald.

Hamilton twitterde hierover. "We zijn al lang vrienden en hebben onze ups and downs gehad. Vandaag hebben we er met elkaar over gesproken en we zijn nog steeds vrienden."