Boeljon vierde op Ladies Open

Christel Boeljon is als vierde geëindigd op de Deloitte Ladies Open. De Nederlandse golfster volbracht de slotronde op de baan van The International in Badhoevedorp zondag in 69 slagen, vier onder par. Daardoor kwam ze uit op een totaal van 215 (-4). De eindzege was voor de Schotse Kylie Walker.

Er was uiteindelijk een play-off nodig om de winnaar te bepalen. Daarin deed Walker het net iets beter dan de Deense Malene Jorgensen en Nikki Campbell uit Australië. Na drie rondes stonden alle drie de vrouwen op een totaal van 213, zes onder par.

Voor Boeljon is het de hoogste klassering ooit op de Ladies Open. De 26-jarige Alkmaarse slaagde er dit weekeinde als enige speelster in twee rondes onder de zeventig binnen te brengen. Ze herpakte zich zaterdag na een valse start op de eerste dag (77). Met een ronde van 69 haalde ze de cut.

Twee keer eerder eindigde een Nederlandse in de top vier van de Ladies Open. Liz Weima was in 1994 zelfs de beste van het hele veld. Dewi-Claire Schreefel werd twee jaar geleden vierde.

Dewi Weber was op de gedeeld 25e plaats de beste amateur. De Nederlandse kwam door een slotronde van 71 uit op een totaal van 222 slagen. De pas 18-jarige Anne van Dam werd gedeeld 39e (224).