Run op album The Common Linnets

Het album van The Common Linnets is niet aan te slepen. De debuutplaat van het countryduo bestaande uit Ilse Delange en Waylon verscheen vrijdag, een dag voor dat ze in de finale van het Eurovisie Songfestival stonden. De fabriek is inmiddels door de voorraad heen, laat Universal Music maandag weten.

Met man en macht wordt gewerkt om aan de vraag van het Nederlandse publiek te voldoen. "We hebben voorafgaande aan het songfestival meer dan drie keer de hoeveelheid albums uitgeleverd aan de handel dan verwacht, maar zelfs dat blijkt onvoldoende", meldt de platenmaatschappij in een verklaring. Exacte aantallen konden maandagmiddag niet direct worden gegeven.

Ook qua downloads zijn Ilse en Waylon een succes. Ze voeren de Nederlandse iTunes-albumlijst aan en in de singlelijst bezetten ze zelfs de eerste drie plekken met Calm after the Storm, waarmee ze aan het Eurovisie Songfestival deelnamen. De albumversie staat bovenaan, de radioversie van het nummer staat op plaats twee en de Songfestival-uitvoering completeert de top drie.

Calm after the Storm, dat op het album van The Common Linnets staat, was zaterdagavond in Kopenhagen goed voor 238 punten en een tweede plaats. Dat was de beste prestatie van Nederland op het zangfestijn sinds 1975.