Ilse en Waylon tevreden met prestatie Songfestival

Ilse DeLange en Waylon zijn trots op wat ze hebben neergezet op het Eurovisie Songfestival. The Common Linnets, zoals het duo zich noemt, zagen alleen Oostenrijk meer punten krijgen. "Jammer, maar heel erg tevreden met de tweede plek", zegt Waylon tegen Novum Nieuws.

"Ik ben niet snel van de kaart, maar dit was wel echt spannend", gaat de zanger verder. "Je voelde de spanning ook in de zaal." Waylon laat weten dat hij en Ilse hun prestatie uitgebreid gaan vieren en hoopt op een mooie ontvangst in Nederland. "Het Nederlands elftal kreeg ook een rondvaart over de grachten", verwijst hij naar de tweede plek van Oranje op het WK-voetbal van 2010.

Ilse is 'supertrots' en noemt de deelname aan het Eurovisie Songfestival haar 'meest bijzondere ervaring'. "Oostenrijk is wel de terechte winnaar", vindt de zangeres. Die winnaar is Conchita Wurst, 'de vrouw met de baard'. Ze kreeg zaterdag in Kopenhagen voor haar nummer Rise Like a Phoenix 52 punten meer dan Calm after the Storm van The Common Linnets.

"Ik zie mijn winst als een zetje in de goede richting", reageert Wurst. Ze wilde met haar deelname onder meer duidelijk maken dat het leven niet draait om 'dingen als seksualiteit en waar je vandaan komt'. "Het Eurovisie Songfestival is het perfecte platform daarvoor." Haar winst betekent dat het evenement volgend jaar neerstrijkt in Oostenrijk.