Hulpgroepen voor familie pedofielen

Familieleden van pedofielen kunnen nog dit jaar terecht bij speciale lotgenotengroepen in het hele land. Stop it Now organiseert de bijeenkomsten. Uit telefoontjes die de hulporganisatie kreeg bleek dat daar behoefte aan is, schrijft het AD maandag.

Stop it Now heeft al een hulplijn, waar zowel mensen die zich seksueel aangetrokken voelen tot kinderen als hun naasten terechtkunnen voor hulp en antwoorden op vragen. Uit telefoontjes bleek dat familieleden en partners van pedofielen behoefte hebben aan contact met lotgenoten.

"Het is een groep die het enorm moeilijk heeft", zegt initiatiefnemer van Stop it Now Jules Mulder in de krant. Ze kunnen door het taboe dat op pedofilie rust niet openlijk praten over de problemen waar ze tegenaan lopen. Vooral mensen die samenleven met iemand met pedofilie hebben het volgens hem moeilijk.

In Den Haag is al een eerste groep bijeen geweest. De bijeenkomst was zo'n succes dat er nu in meer plaatsen hulpgroepen komen. Belangstellenden kunnen zich de komende maanden aanmelden, waarna wordt gekeken in welke steden een groep gevormd kan worden. Mulder denkt na de zomer met tien groepen van start te kunnen gaan.