Nederlandse footballspelers naar NFL-teams

Twee Nederlandse American-footballspelers gaan aan de slag bij teams uit de NFL, de hoogste divisie in de Verenigde Staten. Defensive tackle Ricky Tjong-a-tjoe heeft een contract aangeboden gekregen bij San Diego Chargers. Wide receiver Geraldo Boldewijn gaat zijn geluk beproeven bij Atlanta Falcons. Dat meldt de American football Bond Nederland zondag.

Tjong-a-tjoe en Boldewijn werden uitgekozen tijdens de zogenoemde draft, waarbij universiteitsspelers een plek bij een van de 32 NFL-teams proberen te veroveren. De twee Nederlanders zijn bij hun teams echter nog verre van zeker van een vaste plek in de selectie. Ze moeten zich komende zomer eerst bewijzen tijdens een trainingskamp.

Tjong-a-tjoe en Boldewijn speelden de afgelopen jaren voor de Boise State Broncos, het team van de universiteit van Boise State in Idaho. Eerder waren ze allebei actief voor de Amsterdam Panthers.

De laatste Nederlander in de NFL was Harald Hasselbach. De Amsterdammer speelde in 1998 en 1999 voor de Denver Broncos, dat toen twee keer op rij de Super Bowl won.