Man houdt buurtbewoner wakker met drone

De politie heeft vrijdagnacht een drone afgepakt van een Brabander die in Kaatsheuvel zijn buurtbewoners met het apparaat wakker hield. Een inwoner had even voor middernacht bij de politie geklaagd dat er een drone rond zijn woning vloog en dat die een hinderlijk licht uitstraalde, meldt de politie.

Door de vlucht van de drone te volgen kon de melder achterhalen wie het apparaat bediende. Vervolgens belde de politie bij de verdachte aan. Hij bleek geen vergunning te hebben om daar op dat moment met het apparaat te vliegen. De 45-jarige man voerde nog aan dat de drone niet van hem, maar van zijn werkgever is, maar omdat er een overtreding mee was begaan werd die toch in beslag genomen.

Het ging om een drone met vier rotors en camera, bestemd voor professioneel gebruik. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de man.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de politie een overijverige dronepiloot in Kaatsheuvel aanpakt. In februari werd nog proces-verbaal opgemaakt tegen een 18-jarige man die met een drone opnamen had gemaakt bij De Efteling. Als 'gezagvoerder van een luchtvaartuig' zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan vliegen boven bebouwing. Ook had hij niet gedurende de hele vlucht zicht op de drone, wat wel verplicht is.