Ecclestone: "Azerbeidzjan zal Zuid-Korea vervangen"

Azerbeidzjan zal vanaf volgend jaar de plaats van Zuid-Korea in gaan nemen op de Formule 1-kalender, zo heeft F1-baas Bernie Ecclestone laten weten. De officiële aankondiging voor de stratenrace in hoofstad Baku zal waarschijnlijk later deze maand zijn.

Tot afgelopen jaar stond de Grand Prix van Zuid-Korea op het programma, maar de organisatoren van die race konden de hoge kosten voor een wedstrijd niet meer ophoesten en de wedstrijd was niet populair bij de bevolking. Ook aan de boeteclausules werd niet voldaan.

Ecclestone is er klaar mee, zo laat hij aan de Independent weten. "Ik wil daar niet meer terugkeren. Baku heeft getekend en vanaf 2015 zal het Zuid-Korea gaan vervangen. Daar was het circuit prima in orde, maar hebben ze niet alles gebouwd wat ze wilden bouwen." Hierdoor bleef het volgens de Brit rond Yeongam een kale, dode boel.

Volgens Formule 1-journalist Christian Sylt is de deal met Azerbeidzjan tot stand gekomen op initiatief van voormalig Benetton- en Renault-teambaas Flavio Briatore die goed bevriend is met Ecclestone. Een anonieme bron claimt dat de Italiaan het idee voor een race bij de president van Azerbeidzjan aangedragen heeft en dat toen het balletje is gaan rollen.