Werkloosheid eurozone blijft gelijk

De werkloosheid in de eurozone is in maart gelijk gebleven in vergelijking met eerdere maanden van dit jaar. Van de beroepsbevolking in de eurolanden was 11,8 procent werkloos, zo blijkt vrijdag uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. De werkloosheid in de muntunie is al sinds december vorig jaar stabiel.

Vorige maand zeiden de statistici uit Luxemburg nog dat in februari 11,9 procent van de beroepsbevolking in de eurozone geen baan had. In de cijfers van vrijdag besloot Eurostat dat getal naar beneden bij te stellen. In maart vorig jaar kwam het werkloosheidspercentage nog uit op twaalf procent.

Omgerekend zaten iets meer dan 18,9 miljoen burgers uit de eurozone zonder werk. Dat zijn er 22 duizend minder dan een maand eerder. In de gehele Europese Unie daalde het aantal werklozen met 66 duizend naar 22,7 miljoen. Omgerekend is dat 10,5 procent van de beroepsbevolking in de 28 EU-landen.

Griekenland kampte net als in voorgaande maanden met de hoogste werkloosheid. Daar zit een kleine 27 procent van het volk zonder baan. In Spanje, de nummer twee, is dat iets meer dan een kwart. In Oostenrijk en Duitsland is de werkloosheid met pakweg vijf procent het laagst.