Spelers Miami Heat steunen collega's LA Clippers

De spelers van Miami Heat hebben maandag hun steun voor hun collega's van Los Angeles Clippers getoond. Voor de wedstrijd tegen Charlotte Bobcats werkten de spelers van Miami hun warming-up af met hun shirts binnenstebuiten. De Clippers-spelers deden dat zondag ook uit protest tegen eigenaar Donald Sterling. Door hun shirts binnenstebuiten aan te doen toonden ze de naam van de club niet.

Afgelopen weekeinde kwamen er geluidsopnamen naar buiten waarop Sterling zich racistisch uitlaat. Hij vraagt zijn vriendin niet te koop te lopen met haar vriendschap met zwarte mensen en ze ook niet mee te nemen naar wedstrijden van de Clippers. Vrijwel alle spelers van de Clippers en coach Doc Rivers zijn zwart.

Rivers herhaalde maandag in een verklaring nog maar eens dat hij en zijn spelers teleurgesteld zijn in Sterling en van slag zijn door diens uitspraken. "Vandaag had ik een vergadering met leden van de organisatie en ook zij zijn kwaad en schamen zich." De fans van de Clippers hebben zich volgens Rivers geweldig gedragen. "We weten dat fans niet weten wat ze moeten doen. We hopen dat ze juichen voor hun spelers en hun team, want dat zullen we altijd blijven."

Rivers benadrukte dat de uitspraken van Sterling veel emoties hebben losgemaakt. "We proberen allemaal te bedenken wat we moeten doen terwijl we dit doormaken. Het is heel moeilijk omdat er veel emoties meespelen. Dit is een heel emotioneel onderwerp, dit is persoonlijk."