'AC/DC stopt ermee'

Zeer slecht nieuws uit Australië. AC/DC zal vandaag bekendmaken ermee te stoppen. Dit beweren diverse bronnen rond de legendarische rockband.

Malcolm Young zou terminaal ziek zijn, zo blijkt uit een e-mail aan de Australische radiozender 6PR. De bron, die zichzelf 'Thunderstruck' noemt, heeft bevestigd dat de 61-jarige gitarist en tekstschrijver terug naar Australië is gevlogen. Hij zou niet meer in staat zijn verder te spelen.

"Mijn informatie is dat Malcolm Young en zijn familie zijn teruggevlogen naar Australië", aldus 'Thunderstruck' vandaag. "Hij is zeer ernstig ziek. AC/DC is binnenkort verleden tijd." Hij zegt zich te baseren op bronnen die zeer dicht bij de band staan.

Peter Ford, entertainmentspecialist bij een ander radiostation, denkt ook dat de rockers ermee stoppen. Zo werd vorig jaar een wereldtournee aangekondigd. Sindsdien is het echter stil rond de band. "Dit duidt erop dat de concertreeks nooit zal plaatsvinden. We kunnen AC/DC nooit meer zien optreden of een plaat opnemen", aldus Ford.

De geruchten lijken nog meer te worden aangewakkerd door Albert Music. Het bedrijf, dat al sinds 1973 de belangen behartigt voor de band, weigert namelijk met de pers te praten.

'We salute you!'