Advocaat: "Toch een compliment geven"

Dick Advocaat was niet gelukkig met het gelijkspel van AZ tegen N.E.C. Nijmegen, maar de Hagenaar bekeek het resultaat na afloop in breder perspectief. AZ is door het punt verzekerd van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. De Alkmaarders leken op weg naar een thuiszege op nummer zeventien N.E.C. Nemanja Gudelj bracht de ploeg van Advocaat tien minuten na rust aan de leiding vanuit een strafschop.

Kort voor tijd maakte Kevin Conboy de gelijkmaker voor N.E.C., dat met een punt vertrok uit Alkmaar (1-1). Roy Beerens schoot namelijk diep in blessuretijd nog tegen de onderkant van de lat. Advocaat was teleurgesteld over het resultaat, maar keek verder dan de uitslag.

"Laat ik eerst het elftal een compliment geven dat we ons geplaatst hebben voor de play-offs. Dat was de doelstelling aan het begin van het seizoen. We hebben bovendien de halve finale van de beker bereikt en zaten bij de laatste acht in Europa", aldus Advocaat tegen FOX Sports.

"Dan kan ik hier wel weer als zure meneer gaan staan, maar dan moet ik ze eigenlijk toch een compliment geven dat ze tot het gaatje zijn gegaan het hele seizoen", zei de Hagenaar, die na dit seizoen vertrekt bij AZ. Voor de nummer zeven van de Eredivisie wachten nog duels in de play-offs.

Advocaat was nog wel kritisch over het spel tegen laagvlieger N.E.C. "De eerste helft was erg moeizaam, maar in de tweede helft moet je ze natuurlijk helemaal wegspelen. We hadden kansen zat. Deze wedstrijd hadden we moeten winnen", besluit de ervaren Advocaat.