ATP-toernooizege voor Nederlander Rojer

Jean-Julien Rojer heeft samen met zijn Roemeense partner Horia Tecau het ATP-toernooi van Casablanca gewonnen. In de finale was het als eerste geplaatste duo veel te sterk voor de Tsjechen Tomasz Bednarek en Lukas Dlouhy. Binnen het uur was de wedstrijd beslist, 6-2 en 6-2.

Voor Tecau was het al de derde keer dat hij het toernooi won. Eerder was hij in 2010 en 2011 de beste, destijds nog met Robert Lindstedt. Dit jaar speelt hij voor het eerst samen met Rojer en voorlopig gaat het goed. De afgelopen drie toernooien eindigden al in de eerste ronde, maar daarvoor haalden ze de finale in Rotterdam en wonnen ze zelfs in Zagreb.

"Het was een geweldige week voor ons. Dat we de titel winnen zonder in het hele toernooi zelfs maar één set te verliezen geeft ons heel veel vertrouwen richting het gravelseizoen. Ik ben heel blij met mijn derde titel hier in Casablanca", aldus de 29-jarige Tecau, die zijn achttiende ATP-titel veroverde.

"Zoals Horia al zei zijn we ontzettend blij met deze toernooizege. Hij speelde geweldig vandaag en ik hoop dat we volgend jaar terug kunnen komen om de titel te verdedigen", besluit de 32-jarige Nederlander Rojer, voor wie het zijn elfde toernooizege is.