Van der Garde: "Geslaagde testdag"

Giedo van der Garde kijkt met tevredenheid terug op de testdag die hij gisteren in Bahrein had. De Nederlander kwam tot 77 ronden en zette met 1.37,623 de zevende tijd op de klokken. Hij heeft naar eigen zeggen belangrijk werk voor het team uit Hinwil verricht.

"Al met al was het een geslaagde dag. Helaas konden we maar een beperkt aantal rondes rijden voor de lunchpauze. Gelukkig konden wij in de middag met ons testprogramma starten en ik denk dat we veel werk hebben verzet. Voor mij was het goed om terug te zijn in de auto. Nu zat ik de hele dag in de auto, veel in vergelijking met de 20 rondes die ik afgelopen vrijdag reed tijdens de eerste vrije training. Ik ben tevreden met waar we nu zijn."

Zeker omdat Sauber achter iets gekomen is. "We hebben iets interessants ontdekt tijdens de lange runs. Ook de snelle rondes waren goed. Wij hebben deze tijdens het heetste moment van de dag gereden, wat normaal gesproken een nadeel kan zijn, dus de tijd was vrij goed. Al met al ben ik blij dat ik weer de kans heb gekregen om in de Sauber te rijden. Ik kijk ernaar uit om weer achter het stuur plaats te nemen voor de eerste vrije training in China."