'KDV sluit kindjes op in tuin'

Op Facebook wordt een filmpje over een Amsterdams kinderdagverblijf massaal gedeeld. Op de beelden is te zien hoe twee kinderen worden opgesloten in de achtertuin.

Volgens de maakster van het filmpje, Nara Georgieva, is het niet de eerste keer dat kinderdagverblijf Flamingo in Amsterdam-Noord zich hieraan schuldig maakt. "Op het filmpje zie je nu 2 kinderen, de vorige keer waren het 7 kinderen die opgesloten zaten buiten!", aldus de filmster. "De vorige keer is het niet gelukt om het te filmen, omdat ik geen telefoon in mijn buurt had!"

"Tijdens het filmen is een familielid gaan kijken, waar de begeleidsters zijn", vervolgt de hevig verontwaardigde Amsterdamse. "Zij trof de begeleidsters binnen aan, die lekker spelletjes zaten te spelen op hun mobiel, terwijl deze kindjes buiten aan het krijsen zijn en smekend om naar binnen te gaan. Aan het einde van het filmpje kun je zien dat ze begeleidster niet in beeld durft te komen!"

Update 11.30 uur:
De directie van Flamingo Regenboog heeft aan AT5 laten weten later vandaag met een verklaring naar buiten te komen. De GGD zegt om tafel te gaan met het kinderdagverblijf om te achterhalen hoe de vork in de steel zit.

Update 13.05 uur:
De Telegraaf weet inmiddels te melden dat de twee betrokken leidsters op non-actief zijn gesteld. Ook is de bewuste crèche vandaag gesloten. De Regenboog, waaronder Flamingo valt, laat weten enorm te zijn geschrokken van de commotie. "Wij hebben een duidelijk buitenspeelprotocol. Dit protocol is echter niet nageleefd op het moment waarop het filmpje is gemaakt. Dit betreuren wij en vinden we onacceptabel", citeert de Telegraaf de directie.

Het hoodkantoor laat weten een onderzoek te hebben ingesteld naar het kinderdagverblijf dat vorig jaar de poorten opende in Amsterdam-Noord. "We moeten achterhalen wat hier aan de hand is geweest. We kunnen geen conclusies trekken, alleen op basis van dit filmpje."