Aangifte onmogelijk om aangiftehype Wilders

Zo'n symbolische aangifte tegen Wilders is natuurlijk een leuk statement, maar als daarvoor verslaggevers worden mishandeld (zélfs als die van GeenStijl zijn) of aangiftes van écht misdrijven zoals beroving in het geding komen is het natuurlijk gewoon frustreren van de rechtsgang.

Een 15-jarige jongen die donderdag in Bos en Lommer aangifte wilde doen omdat hij van zijn telefoon was beroofd, werd door de politie weggestuurd met de mededeling dat hij na het weekend maar terug moest komen. De reden? De politie had geen tijd vanwege de stroom aangiftes tegen Wilders.

'Ik kan gewoon niet begrijpen dat de aangiftes tegen Wilders op dit moment belangrijker zijn dan een bedreiging en een beroving van een kind van 15', zegt Guldane, de zus van het slachtoffer.

Volgens de politie was de reden het ontbreken van een geldig legitimatiebewijs, en dus niet de aangiftes tegen Wilders, de reden dat de aangifte niet werd opgenomen. Volgens Guldane is dat onzin en beslist niet wat hen op het bureau werd verteld. Ze eist schriftelijke excuses van de politie en gaat maandag met haar broertje alsnog aangifte doen.