F. de Boer: "Met het resultaat ben ik wél blij"

Kenneth Vermeer was de held van Ajax in de halve finale van de KNVB Beker tegen AZ. Hij hield zijn doel op wonderbaarlijke wijze schoon en hielp zijn ploeg naar de finale. "Hij heeft twee honderd procent doelpunten voorkomen. Kenneth was fantastisch", zei trainer Frank de Boer na afloop.

Vermeer redde in de eerste helft een strafschop van Aron Johansson en redde in de tweede helft geweldig op een harde inzet van Johann Berg Gudmundsson. "Voor die strafschop vond ik ons goed spelen", aldus De Boer "Maar dan krijgt Veltman rood, misschien wel heel dom. Dat moet ik terug zien. Dan staat de wedstrijd helemaal op z'n kop. Gelukkig krijgen zij ook rood. Maar ik vind dat we het met tien tegen tien niet goed hebben gedaan. Dat moet beter. Met het resultaat ben ik wel blij. We staan in de finale."

Joël Veltman moest het veld al in de eerste helft verlaten met een rode kaart. "Het is niet slim wat hij deed. Hij kreeg vlak voor zijn tweede gele kaart ook al een kaart", zegt De Boer tegen Veronica. "Dan moet Joël direct om zich heen kijken waar zijn directe tegenstander Viktor Elm is, maar staat hij nog te kijken en boos te zijn op de scheidsrechter. Vervolgens weet-ie niet waar de bal is en is hij een split second te laat en volgt die tweede gele kaart."

Ajax kan zich gaan opmaken voor de finale op 20 april in De Kuip. "Ik wilde deze heel graag winnen. Het zou mooi zijn als we twee prijzen kunnen pakken. Daar moeten we hard voor vechten. Vooral het spel vóór de rode kaart was goed, op die weg moeten we doorgaan", besluit De Boer.