Marussia hoopt dat Red Bull beroep verliest

Het Formule 1-team Marussia hoopt dat Red Bull het beroep verliest dat ingediend is tegen de diskwalificatie in Australië. De zaak over het schrappen van coureur Daniel Ricciardo uit de uitslag zal op 14 april worden behandeld.

In Melbourne was veel te doen over de sensoren die de stroomsnelheid van de brandstof meten. Bij de auto van Ricciardo waren volgens Red Bull al het hele weekend problemen met incorrecte waarnemingen. Voor de race moest van de FIA de originele sensor teruggeplaatst worden en moest het team uit Milton Keynes zich aan de door de FIA opgelegde regels houden. Dit weigerde de renstal, omdat hun rekenmethode voor het brandstofverbruik wel correct zou zijn. Een aantal waarschuwingen volgden om het brandstofverbruik aan te passen. Red Bull negeerde deze, waarna uitsluiting uit de race volgde.

Marussia's teambaas Graeme Lowdon hoopt dat het beroep van de Oostenrijkers afgewezen wordt, omdat het anders een vrijbrief wordt om elke door FIA-directeur Charlie Whiting gegeven uitleg van de technische reglementen aan te vechten.

"Het gebeurt bij allerlei zaken. Het is een interpretatie van Whiting en als we deze negeren en ze telkens in de rechtbank testen dan is er constant gesputter in de sport. Het is extreem lastig om dan races te gaan organiseren, zodanig dat de fans het nog snappen wanneer de adviezen genegeerd worden, alleen maar omdat je een auto sneller kunt maken."