FIA steunt sensor-leverancier

Afgelopen weekend was er na afloop van de Grand Prix van Australië veel te doen over de sensoren die het brandstofverbruik van een Formule 1-bolide meten. Red Bull-coureur Daniel Ricciardo werd gediskwalificeerd omdat zijn bolide de stroomsnelheid van maximaal 100 kilogram per uur veelvuldig overschreed.

Red Bull vindt de metingen die door de sensoren van Gill Sensors gemeten worden niet deugen, maar het bedrijf heeft voorlopig de steun van autosportfederatie FIA. "Na de Australische Grand Prix hebben we positieve feedback ontvangen van de FIA over onze apparatuur om de brandstoftoevoer in de gaten te houden. Dat bevestigde hun vertrouwen in de ontwikkeling van ons product dat voldeed aan de eisen die de bond daaraan stelt."

"De ontwikkeling behelsde onder meer een uitgebreid testprogramma, waarbij uitvoerig is overlegd met de Formule 1-teams over ontwerp en functionaliteit. De kalibratie is in handen van een andere partner van de FIA. De sensoren maken gebruik van ultrasone technologie, geselecteerd omdat deze bestand is tegen de meest extreme omstandigheden."