Bejaarde (87) in elkaar geslagen bij graf vrouw

Zo nu en dan lees je berichten die het kleine beetje hoop voor de mensheid weer een stuk naar beneden trappen. Zo ook dit bericht over Jo Vlemmix uit Eindhoven. De 87-jarige wilde het graf van zijn vrouw bezoeken, maar werd op de begraafplaats achter de Petruskerk in Eindhoven in elkaar geslagen en beroofd.

Op zondagochtend 16 maart was Vlemmix op weg naar het graf van zijn vrouw toen hij op het kerkhof door een laffe lamlul opeens op zijn achterhoofd werd geslagen. Jo voelde hoe hij tegen de grond werd geduwd en bij zijn haar werd beetgepakt. Vervolgens werd de oude man meerdere malen met zijn gezicht tegen de betontegels geslagen. Al bloedende zag Vlemmix een ongeveer 25-jarig minderwaardig stuk nageboorte er vandoor gaan met zijn portemonnee. De totale buit van deze lafhartige beroving: 120 euro.

Vlemmix is erg geschrokken door de beroving en gaat alleen nog maar met zijn dochter Marian naar de begraafplaats. De oude man was meer dan 50 jaar getrouwd toen zes jaar geleden vrouw Fien overleed. "Ik had het beloofd en beloftes moet je nakomen" zegt Jo, terwijl er een traan langs zijn gehavende gezicht biggelt. Maar elke dag dat hij bij het graf langs wil gaan moet hij ook weer langs de plek waar hij werd neergeslagen, mishandeld en beroofd.

De politie heeft nog geen idee wie de dader is en is op zoek naar getuigen. De dader is een man van ongeveer 25 jaar. Hij is 1,85 meter lang en heeft een getinte huidskleur. Hij droeg een donkere muts met wit merkteken, een donkere heupjas, een donkere broek en donkere schoenen met witte details.

Update 23.15 uur
Het slachtoffer van deze zeer laffe overval blijkt een oom te zijn van Johan Vlemmix. Deze heeft op zijn Facebook-pagine een oproep geplaatst, zoals je hieronder kunt zien.

Oproep Johan Vlemmix
Laten we hopen dat het stuk uitschot snel in de kraag wordt gevat