Chinese presidentsvrouw doopt tulp op Keukenhof

Peng Liyuan, de vrouw van de Chinese president Xi Jinping, heeft zondagmiddag op de Keukenhof in Lisse een tulp gedoopt. De doop van de Cathaytulp vond plaats in het kader van het staatsbezoek dat het Chinese staatshoofd en zijn echtgenote dit weekeinde aan Nederland brengen.

Bij de plechtigheid op het terrein van de bloemenattractie in de Bollenstreek waren ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig. Na de doop vertrok het gezelschap voor een privélunch naar Kasteel Keukenhof.

Eerder op de dag werd Xi al ontvangen op het Catshuis door premier Mark Rutte (VVD). Daar spraken ze over de economische, politieke en culturele samenwerking tussen Nederland en China. Ook was het Chinese staatshoofd in Noordwijk op een economische conferentie.

Het staatsbezoek van zaterdag en zondag gaat vooraf aan de nucleaire top NSS, die maandag en dinsdag in Den Haag plaatsvindt. Hoewel de koning en koningin zondagmiddag officieel afscheid nemen van de Chinese president en zijn vrouw blijft Xi voor de NSS-top nog in Nederland.