Man sms't 22 Shakespearestukken

Edd Joseph, een 24-jarige man uit Bristol, kocht laatst online een PS3 met een paar spellen voor (omgerekend) 95 euro. Hij betaalde wel, maar kreeg de spelcomputer nooit opgestuurd. Daarop stuurde hij de verkoper ruim 17.000 sms'jes.

Edd: "Ik ergerde me enorm en probeerde manieren te vinden om meer grip op de situatie te krijgen, omdat het me zo hulpeloos deed voelen." Hij wilde aanvankelijk bluffen in een sms dat hij het adres van de verkoper gevonden had, maar bedacht iets beters.

In de browser van je telefoon kan je tekst kopiëren en vervolgens plakken en als sms versturen, bedacht hij zich plots. De tekst wordt dan opgeknipt in blokjes van 160 tekens en sms na sms verstuurd.

Daarnaast kon hij met zijn telefoonabonnement onbeperkt sms'jes versturen. Eén en één is twee: "Toen dacht ik: 'Wat kan ik hem sturen?' waarna ik me afvroeg, 'wat is een heel lang boek?'"

"Uiteindelijk stuurde ik Macbeth." Het versturen van één Shakespearestuk à 600 sms'jes smaakte naar meer. Inmiddels heeft hij al 22 stukken per sms verstuurd, waaronder Cymbeline (847 sms'jes), All's Well That Ends Well (861), en Hamlet (1143). In totaal stuurde hij reeds 17.424 sms-berichten.

"Ik kreeg na een uur de eerste reactie en daarna nog wat scheldberichten. Zijn telefoon moet urenlang constant afgegaan zijn. Maar recentelijk begon hij me op te bellen en uit te schelden. Ik probeerde nog te vragen of hij genoot van de toneelstukken maar hij was heel erg in de war."

"Ik zal ermee door blijven gaan. Op z'n minst brengt het iemand die er waarschijnlijk weinig ervaring mee heeft, een beetje cultuur bij."