Seks zonder condoom als trofee

Een onderzoek naar het neukgedrag op Engelse universiteiten heeft een schokkend feit blootgelegd. Er wordt namelijk steeds minder gebruikgemaakt van condooms. Sterker nog: seks zonder kapotje wordt zelfs gezien als een trofee.

Een 20-jarig meisje dat studeert aan de universiteit van Exeter heeft bekend onveilig te hebben geneukt met een jongen van wie ze wist dat hij chlamydia heeft. "Hij was er heel eerlijk over", vertelt ze. "Die avond maakten we er zelfs grappen over. Ik werd overmand door geilheid."

"Ik wist dat het zeer eenvoudig te behandelen is en dat de kans bestond dat ik helemaal niet zou worden besmet. Ik was die avond stomdronken dus dacht ik: 'Ik wil neuken!' Achteraf vrij stom, wat als hij iets anders had?"

Schokkende cijfers, maar uit een ander onderzoek is naar voren gekomen dat bijna een op de vijf 18- tot 30-jarigen gewoon onveilig zou vrijen met iemand waarvan bekend is dat deze een soa heeft. Sterker nog: 39 procent heeft dat al eens gedaan. Uit andere cijfers is gebleken dat maar liefst 39 procent van de studenten aan de prestigieuze Universiteit van Oxford zonder condoom neukt.

Ook William Wright, een 19-jarige economiestudent, maakt zich niet druk over een sok om de pielemuis. Hij beschrijft seks zonder condoom zelfs als het equivalent van het winnen van een trofee. "Ik gebruik nooit condooms, en de meeste van mijn kennissen ook niet", bekent hij. "Velen scheppen er zelfs over op. Seks met een condoom is niks aan, want je voelt minder. Gelukkig maken de meeste studentes zich er niet druk om."

Mede hierdoor is het aantal studenten dat een soa oploopt dramatisch gestegen. In slechts een jaar tijd is dit aantal van 6,8 naar 7,6 procent gegaan.