Journalist in spe neukt het meest

Opeens heb je het: je wordt nieuwsposter! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat studenten Communicatie en Journalistiek het vaakst neuken van alle studenten.

De Hogeschool Utrecht heeft de seksprestaties van hun studenten langs de lat gelegd. De uitkomsten van het 'Grote Liefdesonderzoek' zijn gepubliceerd in Trajectum, het magazine van de school. Met opmerkelijke conclusies.

De 680 studenten die de vragenlijst hebben ingevuld, hebben niets te klagen over hun seksleven. Gemiddeld wordt dit met een 7 gewaardeerd. Toch zijn er grote verschillen tussen de studenten. De studiebollen Natuur & Techniek zijn als verwacht het saaist. Zij hebben slechts één sekspartner gehad. Hun seksleven krijgt dan ook een 6,6.

Studeer je echter Communicatie en Journalistiek, dan heb je een ruig liefdesleven. Zij prikken gemiddeld vijf dames aan hun paarsgepunte lans, en dat zijn er twee meer dan gemiddeld. Trouwen en kinderen krijgen is aan hen dan ook niet besteed. Daarom is het zoeken naar een maagd op deze faculteit ook als het zoeken naar de welbekende speld in de hooiberg.

Desondanks wordt het seksleven van de journalist in spe met slechts 6,8 niet best gewaardeerd. "Studenten Communicatie en Journalistiek moeten sociaal zijn en met iedereen kunnen praten", luidt de conclusie. "Dat is handig om mooie verhalen te krijgen, jouw verhaal met anderen te delen en blijkbaar ook om mensen je bed in te krijgen."

Toch zijn studenten nog behoorlijk braaf, zo stellen de onderzoekers. "Het idee dat studenten losbandige types zijn die met iedereen het bed induiken en geregeld bij de dokter zitten, omdat ze jeuk hebben op plekken waar de zon niet schijnt, kunnen we naar het rijk der fabelen verwijzen. Studenten zijn braver dan de gemiddelde Nederlander."