Kinderen krijgen condooms en wietlolly's

Zoals we laatst al berichtten, is er maar één manier om niet volledig depressief te worden van de trieste bedoening die carnaval heet: heel veel alcohol. Helaas mogen kinderen niet drinken. Onze zuiderburen lijken voor hen echter alternatieven te hebben gevonden: condooms en lolly's met cannabis.

In het Belgische Zonhoven deelde een groep die deelnam aan de carnavalsoptocht condooms uit. Daarbij kregen naast volwassenen ook kinderen de rubbertjes in handen gedrukt, met de mededeling 'die aan papa te geven'. Verschillende kinderen wilden de cadeautjes echter zelf houden.

Hun ouders waren daar niet zo blij mee, omdat ze niet goed wisten hoe ze hun kinderen konden overhalen de condooms af te staan. "Ik kies liever zelf wanneer ik begin met mijn kinderen seksuele voorlichting te geven," klaagt een moeder. De ouders willen nu met de betreffende carnavalsvereniging en de burgemeester spreken.

In het eveneens Belgische Genk kregen ouders een grotere schrik te verwerken. Kinderen vonden tijdens de stoet namelijk lolly's met een cannabissmaak, waarin echte cannabis verwerkt was. De ouders confisceerden de snoepjes en stapten naar de politie.

Die onderzocht de lolly's, maar er bleek geen THC - de werkzame stof in wiet - in te zitten. Desalniettemin zijn de lolly's illegaal, omdat voor het verspreiden of verkopen van producten waar hennep in zit toestemming nodig van de Federale Volksgezondheid. De politie onderzoekt dan ook waar de lolly's vandaan komen.