Been: "Feyenoord is uitgesloten"

Mario Been gaf maandag tekst en uitleg bij zijn ontslag als trainer van KRC Genk. De coach liet tegelijkertijd weten dat een terugkeer naar Feyenoord geen optie is. Genk verloor zondag in eigen huis van Waasland-Beveren (0-2) en dat was voor het clubbestuur reden om Mario Been te ontslaan.

"Ik sluit mijn ogen niet voor de mindere resultaten. Tot dusver bleef ik het vertrouwen krijgen, maar ik wist dat het een keer voorbij kon zijn", zegt Been op een speciaal belegde persconferentie. "Ik heb vanmorgen de spelers nog toegesproken en gevraagd om donderdag tegen Anzhi een vervolg te geven aan het succes in Europa. Ik heb bij het weggaan applaus van hen gekregen. Misschien niet van iedereen even gemeend, maar toch. Het is nu aan hen."

Been zegt dat de spelersgroep het nu moet laten zien. "De club heeft mij geslachtofferd, maar nu moeten de spelers laten zien dat ze uit het goede hout zijn gesneden. Dit is dezelfde ploeg als die waarmee we de beker wonnen en zo veel andere successen boekten." Ondanks zijn vertrek hoopt Been dat Genk dit seizoen toch een goede eindklassering neerzet. "Ik hoop dat mijn ontslag de juiste steun is om weer op te bloeien en Play Off I te halen. Want ik wens deze club het allerbeste, uit de grond van mijn hart. Ik heb hier een enorm fijne tijd gehad, die ik zal koesteren. Ik zal hier zeker nog terugkeren."

Verwijten wil Been niet maken, maar dat er fouten zijn gemaakt is duidelijk. "We hebben misschien toch een aantal inschattingsfouten gemaakt bij de transfers." De trainer weet nog niet waar zijn toekomst ligt. Zijn vorige werkgever Feyenoord is op zoek naar een nieuwe coach, maar hoeft niet bij Been aan te kloppen. "Feyenoord is uitgesloten. Op basis van het verleden. Ik ben daar op een vervelende manier weggegaan. Dat was niet leuk. Is nog steeds niet leuk. Koeman heeft daar goed werk gedaan. Ze moeten nu op zoek naar een capabel iemand."