Diablo III krijgt clans en communities

Diablo III: Reaper of Souls gaat sociale features in de hack & slasher introduceren. Met clans en communities kunnen spelers elkaar makkelijker vinden en communiceren met elkaar.

Clans ondersteunt tot 120 spelers. Iedereen kan een clan starten, maar je kunt als speler maar in één clan zitten. Je kunt alleen door een uitnodiging van een clan erin komen, al kun je wel een request indienen. Er zijn allerlei tools en filters om de juiste clan te vinden en een clan kan aangeven of ze nog leden zoeken.

Communities zijn bedoeld voor grotere groepen dan clans. Je kunt meerdere communities joinen en daarin gaat het meer om dezelfde interesses en 'casual' sociaal doen. Managers van een community kunnen hun groep privé of publiek maken en aangeven of iedereen lid mag worden, of dat het op uitnodiging gaat.

Clans en communities hebben een eigen chat-kanaal, en managers hebben toegang tot een Officers Chat voor bijvoorbeeld vragen of tips en trucs voor het leiden van een groep.

De uitbreiding Diablo 3: Reaper of Souls komt 25 maart uit voor pc en Mac. Het wordt gebundeld met de release van Diablo III op PlayStation 4, maar daar is nog geen releasedatum voor bekend. Of de overige console-versies deze uitbreiding nog krijgen is onbekend.

Diablo III: Reaper of Souls-PS4