Lammers inderdaad nieuwe presentatrice RTL Nieuws

Daphne Lammers volgt inderdaad Margreet Spijker op bij het RTL Nieuws. Dat maakte RTL vrijdagochtend bekend. De geruchten dat Lammers de nieuwe presentatrice van het nieuws wordt deden al de ronde. Donderdag werd bekend dat Spijker na bijna zestien jaar moest vertrekken bij het RTL Nieuws omdat de hoofdredactie een nieuwe weg inslaat.

De 41-jarige Lammers vormt samen met Roelof Hemmen het nieuwe presentatieduo. De presentatrice was de afgelopen jaren al geregeld te zien in het RTL Nieuws als vervanger van Suzanne Bosman. Ook presenteerde ze Editie NL.

Lammers is blij met haar nieuwe vaste positie. "Dit voelt voor mij als een heel bijzondere stap in mijn carrière", laat ze weten in een verklaring. "De laatste paar jaar heb ik met veel plezier als invaller het nieuws gepresenteerd. Dat ik nu de vaste anchor word, mag je gerust een droom die uitkomt noemen."

AT5-presentatrice Jetske Schrijver volgt Lammers op bij Editie NL. "Na acht jaar met veel plezier voor AT5 te hebben gewerkt als verslaggever en presentator, is de overstap naar de RTL Nieuwsorganisatie een geweldige kans om mijn journalistieke ambities verder te verwezenlijken", verklaart Schrijver. De presentatrice is niet de enige van de Amsterdamse zender die overstapt naar RTL. Merel Westrik is vanaf april te zien als een van de presentatoren van het halfachtnieuws.

De 49-jarige Spijker werkte bijna zestien jaar op de redactie van het RTL Nieuws. Zo was ze in het verleden onder meer verslaggever en eindredacteur. De laatste uitzending met de presentatrice is op 29 maart te zien.