FOK!kers weinig naar bioscoop in 2013

De afgelopen dagen polsten we op de frontpage van FOK! hoevaak FOK!kers het afgelopen jaar in de bioscoop te vinden waren. De uitkomst was op zijn zachtst gezegd nogal verrassend. In totaal werd er door 5372 FOK!kers gestemd. Maar liefst 1533 mensen, oftewel 28,5% van alle stemmers, gaven aan dat ze het afgelopen jaar geen enkele keer in een bioscoop waren geweest.

689 FOK!kers (12,8%) gaven te kennen tussen de 5 en 10 keer naar een bioscoop te zijn geweest terwijl 687 FOK!kers (12.8%) slechts eenmalig een film op het witte doek voorbij zag komen. In het geval van FOK!kers Multani, eQuaL en Drs.Poema was dat de film The Hobbit, terwijl FOK!ker Yi-Long in HongKong de film The Grandmaster van Kar Wai Wong aanschouwde. FOK!ker roodkapske houdt het daartegen bij kinder- en natuurfilms, terwijl FOK!ker EricOscuro al sinds 2011 geen enkele bioscoop meer in te krijgen was.

Argumenten om weinig tot niet naar een bioscoop te gaan zijn onder meer: te dure bioscoopkaartjes, lange mensen die in beeld zitten, krakende chipszakjes en de veel te dure consumpties bij bioscopen en filmhuizen. Ook wordt de toevoeging van 3D door sommigen als zwaar overbodig gezien. Ook geven sommige FOK!kers aan dat ze vanwege eerder genoemde redenen liever een film downloaden.

FOK!ker LoggedIn ziet de bioscoop als iets van vroeger en beargumenteert dat als volgt: "De sfeer van met een groep een avondje uit naar de film kun je met je thuisbioscoop niet beleven. Maar daar staat tegenover dat je de hartaanval bij de parkeerautomaat, de aderlating bij de kassa, en de discussie 'een week eten, of toch popcorn bij de film?' allemaal kunt overslaan."

268 FOK!kers gingen vaker dan 20 keer naar een bioscoop. Dit betreft echter meestal mensen die een abonnement hebben. Cinefielen zoals de FOK!kers Tyl3rMayh3m, SunChaser, Beaudelaire, LordLynx, knirfie en sirfugy waren elke week minstens eenmaal in de bioscoop te vinden.

Hoeveel FOK!kers gingen in 2013 nog naar de bioscoop
Hoeveel FOK!kers gingen in 2013 nog naar de bioscoop