Ingelaste auditie nieuwe Utopia-acteur

John de Mol bekijkt woensdag enkele potentiële vervangers van de uit Utopia vertrokken Lindy. De 23-jarige kandidate stopte na twee weken uit heimwee met de realitysoap uit de koker van mediamagnaat John de Mol, waarin een afgezonderde groep mensen wannabe-acteurs een nieuwe samenleving moet opbouwen met behulp van de samenleving en op ingeven van de redactie en sponsors.

"Ik zie vanmiddag een aantal potentiële nieuwe kandidaten", vertelde De Mol woensdag op radiozender 538. "Aan de hand van de resultaten van die gesprekken gaan we beslissen met het team of we daaruit iemand gaan kiezen die erin gaat als vervanger van Lindy. Als dat gebeurt, dan zal dat ergens in de komende dagen gebeuren."

Alle vijftien inwoners van het braakliggende Utopia-terrein hebben voor deelname een borg naar draagkracht betaald. Lindy krijgt dat bedrag niet terug. Het geld gaat naar stichting Heppie, die zich inzet voor kinderen die extra aandacht nodig hebben.

De overige acteurs zitten nog even in de schuur en houden voor belangstellenden wekelijks rondleidingen over het terrein, want in een nieuwe beschaving geef je nou eenmaal rondleidingen.