Schaars: "WK wordt steeds reëler"

Met het oog op het naderende WK was de terugkeer van Stijn Schaars naar Nederland een goede keuze. De ervaren middenvelder hoopt erbij te zijn in Brazilië. Ten tijde van zijn dienstverband bij Sporting Portugal raakte Schaars uit beeld bij Oranje.

Dankzij een goede periode kwam hij weer in beeld bij Oranje. Louis van Gaal deed de voorbije interlands diverse keren een beroep op de dertigjarige Gelderlander. "Natuurlijk hoop ik mee te gaan naar Brazilië", steekt Schaars van wal in gesprek met De Telegraaf. "Eerst was ik een tijd uit beeld en dacht ik dat het klaar was, maar ik ben er toch weer bij gekomen door mijn goede spel bij PSV. Dan denk je wel even: misschien zit er nog een WK in. Dat wordt steeds reëler."

Schaars weet wat hem te doen staat. "Het is aan mij om te zorgen dat ik door goed te spelen bij PSV in beeld blijf. Bij het Nederlands elftal is de individuele kwaliteit nog groter dan bij PSV en moet ik nog meer in dienst van anderen spelen, maar dat ligt mij ook goed."

Momenteel bereidt de defensieve middenvelder zich op Gran Canaria voor op de tweede seizoenshelft, die start met een bepalende uitwedstrijde tegen Ajax. De sfeer tijdens het trainingskamp stemt Schaars tevreden.

"De jongens hebben nou een spelletje, dat helemaal in is. Het heet 'liegen'. Ik vind het wel positief dat er weer gekaart wordt. Iedereen was altijd druk met internet en films en veel meer op zichzelf. Ik vind het leuk om in een groepje te kaarten. Al spelen ze niet mijn favoriete spelletje. Ik ben meer van het ouderwetse klaverjassen, maar daar hebben we echt de selectie niet voor."