Van der Wiel: "Geïntegreerd in het team"

Gregory van der Wiel voelt zich na een moeilijk eerste seizoen bij Paris Saint-Germain inmiddels thuis in de Franse hoofdstad. Van der Wiel (25) pendelde vorig seizoen vaak tussen de bank en de basis.

De 36-voudig international moest bij PSG de concurrentie aangaan met de ervaren verdediger Christophe Jallet. Nu de voormalig captain van de Parijzenaars geblesseerd is, grijpt Van der Wiel zijn kans en maakt hij indruk.

Met drie assists in twaalf competitieduels en vier assists in vijf Champions League-optredens laat Van der Wiel zien dat zijn vorm groeiende is. De Amsterdammer hield vertrouwen, ook vorig seizoen. "Veel ervaren spelers zeiden al dat een eerste jaar bij een nieuwe club nooit eenvoudig is", zegt Van der Wiel op de clubsite van PSG.

"Het is altijd lastig om je bij een nieuwe club te settelen. Maar nu voel ik mij hier thuis, ik ben geïntegreerd in het team en dat komt mijn spel ten goede. Ik probeer iedere dag, iedere week beter te worden. Dat is mijn doel", aldus de rechtsback, die in de zomer van 2012 overkwam van Ajax.

Van der Wiel, onlangs teruggekeerd bij het Nederlands elftal, start dit weekend tegen Ajaccio waarschijnlijk weer in de basis. Trainer Laurent Blanc, die Carlo Ancelotti opvolgde afgelopen zomer, besloot het 4-4-2 van zijn voorganger om te gooien naar een 4-3-3-opstelling. De in Amsterdam opgeleide Van der Wiel voelt zich thuis in het speelsysteem.

"Die speelstijl ben ik gewend en met Edinson Cavani (rechtsbuiten bij Blanc, red.) kan ik goed combineren. Dit is perfect. Ik ga elke wedstrijd alles geven en probeer een sleutelspeler te worden van het team. Ik hoop hier vele prijzen te winnen", besluit de vleugelverdediger van de regerend Frans kampioen.